top of page

NAJTRAŽENIJI PROIZVODI:

biorid_auf_zement02-large.jpg

KefaRid

TRAJNO RJEŠENJE PROTIV VLAGE I PLIJESNI

Osnovna funkcija KefaRid-a je da eliminira vodu kako iz prostora u kojem se stvara previše kondenzata, pa tako i iz zidova na koji se premaz nanese. Bez vode nema života, a uz KefaRid vaši zidovi ostaju suhi te se na taj način sprečava nastanak plijesni i gljivica. ​Problem „hladnih mostova“ na vanjskim zidovima kao i problem nedovoljne izmjene zraka (zbog npr. PVC stolarije) trajno rješavamo sa švedskim premazom „KefaRid“.

KefaRid namjenski koristimo za pozicije koji se ne mogu sanirati klasičnim bojama i premazima. Trenutno, to je i jedini premaz na tržištu koji TRAJNO rješava problem pojačane vlage, gljivica i plijesni.

Osmišljen u Švedskoj, KefaRid se postavlja u ekstremno najzahtjevnijim proizvodnim i stambenim objektima u kojima ne smije biti nikakvih mikroorganizama, plijesni ili gljivica (bolnice, pekare, mljekare, vinarije, vodovodi i dr.). Razlog tome je što KefaRid posjeduje jednu otvorenu mikrostrukturu  i stoga omogućava protjecanje čestica vode u svim smjerovima, što znači kako ne samo da upija vlagu iz prostora, nego će vlaga koja se kondenzira u samom zidu  biti absorbirana u KefaRid sloj i dalje proslijeđena pomoću kapilarnih sila na površinu gdje će postepeno isparavati.
Temeljiti testovi pokazuju da površina premazana KefaRidom može izvlačiti vlagu iz dubokih slojeva zida , što dramatično smanjuje mogućnost mikrobiološkog djelovanja unutar već postojećeg zida.                        

                        TOLIKO JEDNOSTAVNO DA JE GENIJALNO!!!                                         

Gdje nema vode, nema života! Površina zida ostaje suha i ne može rasti plijesan niti se razvijati bakterije!

Proizvodi su bazirani na vodi i ne oslobađaju nikakve štetne tvari, te su time potpuno sigurni za korištenje.

Više informacija o funkciji samog premaza možete vidjeti na stranici proizvođača:

KefaTherm.jpg

KefaTherm

ANTIKONDENZACIJSKI PREMAZ

Do kondenzacije dolazi uvijek kada vlaga iz zraka dođe u dodir s hladnom površinom. Sanacije štete uzrokovane stvaranjem kondenzata na krovovima, cijevima i drugim hladnim površinama, mogu u konačnici koštati milione. Tradicionalni načini rješavanja ovakvih problema su postavljanje parnih brana čime se manje-više postiže određena zaštita, no mikroskopske pore su ponekad dovoljno velike da propuste vlagu kroz parne brane. Također parne brane ne sprječavaju nastanak kondenzata unutar određenih prostora.

KefaTherm se sastoji od jedinstvene matrice koju čine milijuni mikro pora veličine 0,1 do 100 mikrona  i koje mu omogućuju pohranu vode tijekom kondenzacijskog ciklusa, ali ju ispuštaju natrag u atmosferu čim je temperatura iznad točke rosišta.

Stoga je KefaTherm pogodan za korištenje na svim objektima gdje postoje problemi s vlagom : proizvodni pogoni (zidovi i cijevi), oprema za hlađenje, podzemne željeznice, tuneli, prekomorski kontejneri, skladišta...., a uz sve to nije štetan za okoliš jer je njegova baza voda i ne sadrži fungicide.  Jednim potezom riješite se vlage zauvijek!!!

Više informacija o funkciji samog premaza možete vidjeti na stranici proizvođača:

Vogl2.jpg

Vogl Deckensysteme GmbH

BEZ GRANICA U DIZAJNU AKUSTIČNIH STROPOVA

VOGL sofisticirani stropni sustavi daju arhitektima visok stupanj slobode dizajna, kao na primjer dizajn akustičnog stropa s integriranim učinkom za pročišćavanje zraka ili moderan dizajn s pomičnim stropom, 3D i svjetlosnim elementima ili pak prilagodba s lijevanim komponentama - NAMA NIŠTA NIJE NEMOGUĆE!!! 

Nudimo raznolikost inovativnog dizajna stropova koji svakom prostoru sigurno daju "ono nešto" svojim integriranim osvjetljenjem (prekrivena rasvjeta, svjetlosni kanali, .....) i tehničkim instalacijama - kao što su dodatne funkcije ili lijevane komponente. Elementi grijanja i hlađenja pridonose očuvanju energetskih resursa i zaštiti okoliša, a osim toga, pomažu i smanjiti operativne troškove.

Osim kvalitetnih proizvoda, naši kupci također imaju mogućnost dobiti i instalacijski trening na gradilištu, koristiti naše dostupne tekstove za tendere ili pak dogovoriti osobni susret s našim projektantom konzultantom na određenom području.

U međuvremenu, neke od ostvarenih projekata možete pogledati na slijećem linku:

https://www.youtube.com/watch?v=3_vvU5txCPc

Više informacija o VOGL inovativnim stropnim sustavima možete vidjeti na stranici:

Proizvodi: Our Services
bottom of page